Bio

Bob Kanne is geboren op 16 februari 1971 en heeft het Gymnasium gedaan aan het Ichtus College te Driehuis. Hij woont in Haarlem en is getrouwd met Bregje Kanne-van Tongeren.

Muzikale opleiding

Bob Kanne is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de muziekwetenschap met als specialisatie ‘theoretische muziekwetenschap’. Ook heeft hij gestudeerd aan de Bourdon hogeschool voor muziek als docerend musicus hoorn en heeft hij enkele jaren les gehad op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Loopbaan als dirigent en instructeur

Bob Kanne is in de jaren tachtig begonnen als partij-instructeur bij de Showband van de IJmuider Harmonie  en Blue Wave Drum & Bugle Corps. Hij gaf hier les aan de alt-trompetten (later mellofoons) en de baritons. Zijn eerste dirigeerervaring deed hij in 1994 op bij het ‘huisorkest’ van de IJmuider Harmonie.

Bob Kanne is momenteel muzikaal leider van de Showband van de IJmuider Harmonie, Fanfare Showband Heiloo, Trompetterkorps Alkmaar en dirigent van het opleidingsorkest van de IJmuider Harmonie. In het verleden was hij muzikaal leider van de Jeugdband van de IJmuider Harmonie en de muziekvereniging Velserbroek. Hij heeft gastdirecties gedaan bij o.a. klezmerorkest Sholem uit Haarlem, seniorenorkest “Oud Goud”, het harmonieorkest van de IJH, Showband DAVO te Haarlem en Brassband Felison Brass uit Velsen-Noord.

Als Instructeur/docent was en is Bob Kanne werkzaam bij de IJmuider Harmonie,  drumfanfare Melomanie uit Rijsenhout,  fanfare OG uit Krommenie,  Showband PWA uit Zwanenburg, Drumcorps Premier uit Krommenie en Blue Wave Drum & Bugle Corps. Bob Kanne geeft les aan alle koperen blaasinstrumenten, geeft muziektheorieles  en daarnaast ook blokfluit- en (incidenteel) saxofoonles.

Loopbaan als hoornist

Bob Kanne is begonnen op tienjarige leeftijd op de trompet. Na een aantal jaren is hij overgestapt op bariton en euphonium, waarop hij binnen enkele jaren zijn D-diploma haalde. Op zestienjarige leeftijd is Bob verder gegaan op de hoorn. Hij heeft eerst les gehad van Floris Schoute,  daarna van Vincente Zarzo op het Sweelinck Conservatorium  en momenteel les van Fokke van Heel (solohoornist van het Nederlands Philharmonisch orkest). Bob Kanne heeft de opleiding docerend musicus gevolgd aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek. Naast hoorn heeft hij ook enkele jaren saxofoon en mellofoon gespeeld.

Als invaller en vaste speler heeft Bob gespeeld in uiteenlopende orkesten,  zoals het VU-orkest, het VUKO kamerorkest, Symfonieorkest Haerlem, Symfonieorkest Coda, projectorkest Noordenwind, het projectorkest van InHolland, ’t Zaans begeleidingsorkest, begeleidingsorkest Colla Voce, de IJmuider Harmonie, Haarlems Symfonisch blaasorkest, Big Band Seabreeze , Big Band Stomp, Blue Wave drum & bugle corps, Showband van de IJmuider Harmonie en koperkwintet Brass5.

Loopbaan als jurylid

Vanaf 2005 is Bob jurylid bij Drumcorps Europe. Hij jureert field music, ensemble music en music effect. Hij beooordeelt wedstrijden in Nederland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Frankrijk en Italië. De laatste jaren heeft Bob naast de nationale kampioenschappen ook gejureerd op de Europese kampioenschappen.